Siden år 2000 har Lene & Søren Bornak arbejdet med og på papir.

Vores mission

Vi kalder os MoreMinds, fordi vi gerne inviterer kunsthåndværkere, kunstnere og bogtrykkere indenfor, så vi kan lære af hinanden, og her opstår nye projekter – og venskaber. Vores arbejde skal være utraditionelt, givende og inspirerende, for kun ad denne vej opnår vi de gode resultater. Er det sjovt, bli'r det godt!

Vi er en del af værkstederne på Tversted Skole højt mod nord.


TRYKKERIET

På traditionel vis fremstiller vi med typografier og håndsats tryk af plakater, tryk af logo, kort og invitationer, notesblokke, gavemærker m.v. Ofte anvender vi genbrugsmaterialer som plastic, planter, træ for at opnå en bestemt struktur.

Værkstedet råder over 3 ”fluesmækkere”, tre korrekturpresser, heraf en KOREX, og to Heidelberg vingeautomater. Endvidere har vi typografier i både bly og træ i skuffer og skabe! Maskiner og typografier er støvet op i kældre under trykkerier landet rundt. Flere klichéer er loppefund på markeder i ind- og udland.

Vi råder over få bogbinderværktøjer, som vi anvender til fremstilling af unika- og kunstbøger. 

PAPIRMAGERIET

I papirmageriet fremstilles først og fremmest håndstøbt papir til trykkeriet, men også andre mindre opgaver for private kunder tager form. Papiret kan være fremstillet af traditionelle bomuldsuldsfibre, men også af plantefibre fra østen eller fra naturen omkring Tversted, hvor vi bor.

I gangen foran papirmageriet står to hollændere, som vi erhvervede på Hönö i Göteborgs skærgård. Rammer og guskebræt til papirmageriet fremstiller vi selv i Tversted Skoles snedkerværksted. De nyfødte ark presses i papirmageriet, og efter tørring presses de færdige ark i trykkeriet, klar til print!

Workshops

Begge værksteder arrangerer workshops.

Løbende afholder vi kurser og workshops i både letterpress og papirmageri. Kursene
henvender sig til øvede nørder og til amatører.  Har du et konkret projekt, er du velkommen til at leje dig ind, hvis kemien passer!
FRIKVARTER er fælleskurser for børn og voksne, hvor man i ferier i et par timer kan fordybe sig og beskæftige sig med noget helt andet. Kurserne er ofte på tværs af flere kreative håndværk.

Kurserne annonces her på hjemmesiden og på facebook - så følg os!


Hvad tilbyder vi...

LETTERPRESS

  • Unikatryk

  • Specialopgaver

  • Traditionelle trykopgaver

  • Workshops

  • Kreativt fællesskab

HANDMADE PAPER

  • Håndlavet papir i alle formater

  • Håndlavet papir til tryk og skrift

  • Håndlavet papir til dekoration

  • Håndlavet papir af plantefibre

  • Kreativt fællesskab